PODVODNÍK: Neznámy páchateľ pripravil muža z Mokroluhu o 4000 eur

20.10.2022 Bardejov

Bardejov 20. októbra (TASR) - Polícia v Bardejove vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu, ku ktorému došlo v auguste a septembri tohto roku. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Ako povedala, neznámy páchateľ prostredníctvom internetovej komunikácie ponúkol spoluprácu a pomoc 38-ročnému mužovi z obce Mokroluh. "Išlo o vytvorenie účtu na stránke, kde funguje burza s kryptomenami. Emailovou komunikáciou 38-ročný muž dostával od páchateľa inštrukcie, čo a kedy má urobiť, ako si zadať overovacie kódy a ako zasielať jednotlivé transakcie. Záujemca postupne na vytvorený účet prevádzal peniaze zo svojho účtu v banke, za uvedené obdobie previedol sumu 14.100 eur. Páchateľ od poškodeného získal prihlasovacie údaje k účtu a na ňom potom zmenil prihlasovacie údaje," priblížila Ligdayová.

Poškodený muž podľa jej slov zistil, že s účtom niečo nie je v poriadku a problém riešil, po obnovení prístupu na účet zistil, že mu bez jeho vedomia a súhlasu bolo z účtu prevedených 4000 eur.

"Neustále apelujeme na občanov, aby pri komunikácii s ľuďmi, ktorých totožnosť v skutočnosti nepoznajú, boli mimoriadne opatrní a neposkytovali svoje osobné údaje, prístupy k bankovým účtom či iné informácie, ktorá by mohli byť zneužité v ich neprospech," dodala krajská policajná hovorkyňa.
 

Vyberte región